И БЛС се застъпи за махнатия заради остри думи лекар

След като лично премиерът Бойко Борисов се застъпи за д- Владимир Атанасов от болница “Царица Йоанна“, с писмо в негова подкрепа излязоха и от Българския лекарски съюз (БЛС). Атанасов бе махнат от шефското място в спешното отделение на болницата, след като в коментар за намалените наполовина пари за спешност, заяви, че в здравното министерство има “олигофрени“.

От БЛС са изпратили писмо до директора на болницата, в което настояват той да преразгледа решението си за отстраняването на Атанасов.

“Без да се намесваме в личните ви правомощия за вземане на кадрови решения, бихме искали да изразим нашата остра позиция, че изказването на д-р Атанасов не е пряко свързано с професионалните му ангажименти и въпреки нелицеприятния израз, който е употребил, това няма пряко отношение към служебните му задължения, нито намалява неговия професионализъм като лекар“, се казва в писмото.

“Ето защо смятаме, че едва ли е уместно да се извършва смяна на работното място, което по принцип е позиция, свързана с определени професионални качества. Съгласни сме с изразеното от вас в медийното пространство мнение, че “трябва да има граници и премереност на изказванията”, но в този аспект може да се потърси друг морално – етичен подход, който да гарантира защита от подобни изяви“, пише още в писмото.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?