И. д. областният управител на Кюстендил се оттегли след тежък конфликт с ГЕРБ

Временно изпълняващият длъжността областен управител на Кюстендил Даниела Годинова подаде оставка от поста си в областната управа и обясни пред медиите, че прави това заради тежкия конфликт и намесата в пряката ѝ работа на хора от общинската организация на ГЕРБ в Кюстендил.

Сред мотивите си да подаде оставка Годинова посочва, че към нея са били отправяни заплахи и ултиматуми във връзка с осъществявания от нея контрол за законосъобразността на актовете на общинския съвет в Кюстендил, когато те са приети с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, въпреки тяхната незаконосъобразност.

"При приемане на посочените решения общинските съветници от ГЕРБ влизат в коалиционно партньорство с общинските съветници от БСП с единствена цел – възпрепятстване работата на общината и поставяне на кмета на общината в невъзможност да изпълнява служебните си задължения, което води до неблагоприятни последствия за гражданите. Не мога да продължа да наблюдавам как се уронва престижът на партия ГЕРБ и се губят поддръжници с цел задоволяване на лични интереси на определен кръг лица”, каза Даниела Годинова пред радио "Фокус".

Тя посочи, че е заплашвана за това, че ако си позволи да върне решението за избор на нов председател на общинския съвет в Кюстендил, ще бъде сигнал за "война” между Кюстендил и Дупница.

"Директно ми бе казано, че ако върна това решение, значи, че аз обявявам война на общинската организация на ГЕРБ в Кюстендил. Осъзнавам, че по този начин не би могло да се работи, затова се оттеглям”, каза още Годинова. Тя посочи, че за възникналото напрежение няколкократно е сигнализирано и националното ръководство на партията, но без отговор.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?