И ДБГ застана зад кандидата на ГЕРБ в Бургас

Лидерът на "Движение България на гражданите" в Бургас Живко Табаков обяви, че оттегля кандидатурата си за кмет на предстоящите на 25 октомври избори, съобщи БТА.

В декларация, която прочете пред журналисти, Табаков заявява, че се оттегля в полза на сегашния кмет на Бургас Димитър Николов, който се кандидатира за нов мандат от ГЕРБ.

Като мотив посочва, че акцентите в програмата му, свързани с туризма, са приети от Николов и той е поел ангажимент да ги изпълни.

Табаков благодари на членовете и симпатизантите на Реформаторския блок за подкрепата в аванс и призова партиите от блока да подкрепят Димитър Николов. Според Табаков това ще е предпоставка за формиране на стабилна структура в Общинския съвет.

Към момента неофициално и ДСБ, и СДС, които са част от РБ, освен партията на Кунева, са заявили подкрепа към кандидата на ГЕРБ Димитър Николов.

Не е ясно дали РБ официално ще обяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ или просто ще издигне само листа за общински съветници, за да не изправя срещу него конкуренция.

Споделяне

Още по темата

Още от България