И депутатът от Синята коалиция Кирчо Димитров напусна СДС

Кирчо Димитров. Сн. Сливен инфо

Депутатът Кирчо Димитров напусна СДС заедно с цялото ръководство на областната структура на партията в Сливен. Димитров беше областен председател на партията. От СДС си тръгват и всички нейни общински съветници в града.

"Решението бе взето единодушно на заседание на Общинския съвет на СДС - Сливен, проведено в понеделник вечерта. Присъединяваме се към Съюз Единство, който ще работи във формата на Синята коалиция”, казва пред сайта Сливен инфо народният представител.

Като мотиви за прекратяване на членството си Димитров посочи решението на Националния съвет на партията да не участва в предстоящите парламентарни избори във формат Синята коалиция, както и изключването на трима депутати - Ваньо Шарков, Димо Гяуров и Мартин Димитров, на Младежката организация и на Демократичния съюз на жените.

По думите на Кирчо Димитров през последните шест месеца СДС не провежда адекватна политика по актуални теми, като пример за това, според него, е организирането на референдум за тютюнопушенето, вместо по наболели проблеми на обществото.

"СДС вече е една носталгия и не може да изрази моето мнение", заяви депутатът.

Той допълни, че се присъединява към Единство заедно с общинските структури на СДС в Сливен, Котел и Твърдица.

По думите му в най-скоро време от СДС ще излезе и общинската организация в Нова Загора.

Кирчо Димитров заяви, че на предстоящите парламентарни избори напусналите съюза ще участват с ДСБ в Синята коалиция, а след изборите ще се стремят към създаването на нова дясна партия.

Депутатите от СДС, избрани с листата на Синята коалиция, които напуснаха или бяха изключени от СДС след като партията под ръководството на Емил Кабаиванов обяви явен курс към сближаване с ГЕРБ, освен Ваньо Шарков, Димо Гяуров и Мартин Димитров, са Михаил Михайлов и Цветан Костов.

Засега партията остава формално с трима членове в парламента - Йордан Бакалов, Лъчезар Тошев и Любомир Иванов. И тримата обаче не са прекратили участието си в групата на Синята коалиция.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?