И деца стават жертва на телефонна измама

И деца стават жертва на телефонна измама

Дете от Кубрат е станало жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

 

В сряда по обяд девет годишно момче от лудогорското градче е получило обаждане по телефона от непознат, който се представил за служител в детска криминална полиция. Под предлог, че помага в провеждането на полицейска операция, детето оставило найлонова торбичка с 370 лева и златните бижута на майка си до дърво на паркинг пред блока, в който живее.

 

Когато майка му се прибрала от работа, не открила парите и бижутата и се обадила в полицията. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая се води досъдебно производство.

 

По същото време по същата схема за мнима специализирана полицейска операция е измамена и 71-годишна жена в Перник, съобщи ОД на МВР.

На телефона ѝ се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и пожелал съдействие за залавянето на опасни престъпници. Той поискал от жената голяма сума пари, която да послужи при задържането им и след това ѝ обещал, че ще ги върне.

Перничанката изтеглила от банка 2000 лева и 2500 евро и ги хвърлила през терасата. След като никой не ѝ се обадил, подала сигнал в полицията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?