И директорът на врачанския театър уличи Бареков в лъжа

Предизборната среща на Николай Бареков в драматичния театър във Враца.

Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров излезе с опровержение на изказване на Николай Бареков, направено на 28 май в предаването "Лице в лице” по бТВ.

Думите на Бареков са: "Шефът на врачанския театър, който ми е съученик от университета, вчера ме търси за една фактура от 200 лева, която не е платена. Казах му: "Дай ми касова бележка...”

Истината няма нищо общо с това изявление, заявяват от театъра във Враца и уточняват:
"1. Директорът на Драматично-куклен театър – Враца Анастас Попдимитров никога не е учил заедно с г-н Бареков, не е негов съученик или състудент... и не го познава;
2. Не става дума за фактура от 200 лева, а за фактура от 1 500 лева, която партия „България без цензура” забави да плати 20 дни след събитието, за което нае голямата зала на ДКТ – Враца. Предизборната среща беше на 7 май, а плащането беше осъществено на 27 май и то след неколкократни напомняния за забавеното плащане".

Преди ден и от Европейската народна партия (ЕНП) опровергаха Бареков, който още в изборната нощ каза, че преговаря с няколко политически групи в Европейския парламент и макар ББЦ да е идейно най-близко до консерваторите и реформаторите, са водени и разговори с ЕНП.


"Не сме разговаряли с "България без цензура“. Групата на ЕНП не е влизала в никакви дискусии с други български партии, освен с ГЕРБ. ЕНП не е получавала покана за разговори от подобна партия", заяви говорител на председателя на ЕНП Жозеф Дол по адрес на ББЦ.

След това опровержение от ББЦ уточниха, че всъщност са отправили покана за водене на разговори за евентуално бъдещо сътрудничество, но фактически такива преговори все още не са водени. Контактът е бил осъществен с Димитър Абаджиев по инициатива на представители на ръководството на ЕНП.

"Тези разговори бяха поискани през мен като човек, който дълги години е работил с ЕНП, и това е факт, добре известен на ГЕРБ. Аз открито съм заявил позициите си към ББЦ. Очевидно е, че от ГЕРБ са проявили нервност и са поискали от ЕНП да излязат с реакция, което не им прави чест, защото ги кара да отговарят за нещо, което не се е случило“, заяви Абаджиев.

Споделяне

Още по темата

Още от България