И днес нямаше заседание на МС, но утре вече ще има, защото Борисов излезе от болницата

И днес нямаше заседание на МС, но утре вече ще има, защото Борисов излезе от болницата

Правителственото заседание бе отложено отново заради заболяването на премиера в оставка Бойко Борисов. Днес трябваше да се проведе сбирка на министрите в оставка, които имаха набелязан дневен ред за вземане на оперативни решения. Засега е насрочено заседание за следващия ден - петък.

Борисов не излезе сутринта от болница "Лозенец", където е под наблюдение и лечение заради хипертонична криза. В сряда директорът на болницата д-р Любомир Спасов обеща днес да пусне пациента. Това стана, но в ранния следобед. Според д-р Спасов премиерът в оставка трябва да остане на режим с повече почивка, без физически и емоционални натоварвания. Той ще трябва и дълго време да взема лекарства, за да нормализира и поддържа кръвното си налягане.

По принцип в отсъствието на министър-председателя правителствените заседания могат да се провеждат под ръководството на упълномощен от него зам. министър-председател. В случая обаче Борисов не е упълномощавал заместника си Цветан Цветанов. Другият му заместник - Симеон Дянков - Борисов "уволни" няколко дни, преди той самият да подаде оставката на правителството си.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?