И Дон Корлеоне попадна в ареста след акция на МВР

Не кой да е, а самият Дон Корлеоне е арестуван при поредната акция на МВР. Той бил шеф на група за източване на ДДС. В петък сутринта министър Цветан Цветанов лично съобщи, че полицията е атакувала 18 адреса в столичните квартали "Люлин", "Банкя", "Овча Купел", "Банишора и  в района на булевард "Константин Величков". Акцията е озаглавена "Дедесарите".

Групата била специализирана в извършването на данъчни престъпления и е причинила щети на държавния бюджет в размер на над 40 млн. лева през последните години, допълни министър Цветанов.

Той съобщи, че Дон Корлеоне е на 56 години, криминално проявен е и е регистриран за измами.

С източените пари от бюджета организацията на Дон Корлеоне е финансирала и други незаконни дейности - лихварство и прехвърляне на имоти от частни лица след заплаха.

Групата е използвала слабо грамотни лица от ромски произход, които са регистрирали фирми с фиктивна търговска дейност, издавали фактури за несъществуващи стоки и услуги на дружества с реална дейност. По този начин се е занижавал размерът на дължимия ДДС.

Освен Дон Корлеоне са задържани още 14 лица. Министърът отдели специално внимание на двама от тях, чиито прякори също са като от роман на Марио Пузо. Това са Вики- Малкия на 25 години и Дебелия на 30 години.

Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи, че трябва да се отсее кой от групата е по-виновен и кой е по-малко виновен преди да се определи кой за колко време ще бъде задържан.

Към края на деня ще може да се каже на кого от задържаните ще се повдигне обвинение, добави Кокинов. Вътрешният министър прогнозира обаче, че постоянна мярка за неотклонение ще се иска на шест или осем души.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?