И ДСБ направи разлика между ГЕРБ и лидера му

И ДСБ направи разлика между ГЕРБ и лидера му

ДСБ също прави разлика между ГЕРБ и нейния лидер в лицето на Бойко Борисов. Това стана ясно от думите на новоизбрания зам.-председател на партията Данаил Митов пред БНТ. “Няма начин да подкрепим лицето Бойко Борисов в София. В същия момент ДСБ, структурите ѝ в страната на много места успешно работят с хора от ГЕРБ”, заяви той.

Вече бе обявено, че ДСБ ще подкрепи издигнатия от Борисов и ВМРО кандидат за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Според Митов в ГЕРБ има “достойни и демократично мислещи хора”, с които може да се прави обща политика по места. Той обаче категорично заяви, че не вярва във възможната еволюция на Бойко Борисов от член на БКП и бодигард на Тодор Живков до дясно мислещ политик.

“Борисов си остава един от най-близките хора на Георги Първанов. Той не зае никаква позиция, когато ставаше въпрос за досието на президента. След учредяването на партията Борисов категорично забрани на своите хора да говорят по тази тема”, обясни зам.-председателят на ДСБ.

Подобна позиция, но в обърнат порядък бе изказана наскоро и лидера на СДС Пламен Юруков. Според него обаче Борисов е дясно мислещ, защото дядо му е бил репресиран, а партията му е лява, защото e пълна с бивши и настоящи кадри на МВР, какъвто е самият лидер.

Митов припомни, че сред първите свършени от Борисов неща като кмет на София беше да освети Паметника на Съветската армия. “Ако това е “синьото” на Бойко Борисов, аз имам друга представа за “синьо”, каза още той.

Според него част от членовете на СДС са недоволни от новата коалиционна линия на своята партия. Оттам споделяли, че са поставени пред избора да гласуват “за мутра в София” и “за Ахмед Доган в Кърджали”.

“Aз се надявам, че в СДС има здравомислещи хора, които просто няма да прекрачат тази граница, няма да се обърнат към най-корумпираната и най-ужасяващата част от тази тройна коалиция”, заяви Митов.

В отговор на въпрос за прекратяването на преговорите с СДС-София за местните избори, той заяви, че в ДСБ не искат да повтарят забавянето, което се получи около преговорите за президентските избори. В момента партията търси партньори за местния вот в София, но все още няма такива. По всяка вероятно преговорите със СДС за издигане на районни кметове обаче ще продължат.

Споделяне

Още от България