И Елиана Масева от ДСБ бе привикана като свидетел по дело за Чорни

Заместник-председателят на ПГ на ОДС Елиана Масева беше разпитана като свидетел по делото, образувано по повод медийни публикации за твърдения на Майкъл Чорни, че бил изнудван от името на бившия премиер Иван Костов. Това обясни Масева пред журналисти в сряда и обясни, че делото е образувано срещу неизвестен извършител по по изявление на адвокат Тодор Батков.

"Недоумявам защо викат мен, тъй като не познавам нито Чорни, нито Батков", заяви Масева. От 1997 до 2001 година бях в Министерския съвет, но никога не е ставало дума, нито е имало писмени материали по този повод, обясни бившият шеф на правния отдел на МС.

Масева добави, че е била изненадана от твърденията на адвокат Батков.

Миналата седмица по същото дело в следствието беше извикан бившият министър-председател и лидер на партия Демократи за силна България Иван Костов. Той обясни, че е бил разпитван във връзка с публикация в медиите от миналата година, в която се твърди, че от името на бившия премиер един от неговите заместници е поискал 34 на сто от МобилТел даром в полза на държавата. Според информацията това е поискано от всички телекомуникационни фирми, от които се отделят блокиращи пакети, които ще се вкарат в агенции или асоциации, за да може държавата да осъществява контрол. Иван Костов тогава коментира, че това е поредното дело, образувано по слухове, които няма как да имат основание.

Запитан дали не става въпрос за издаването на втория GSM-лиценз, Иван Костов отговори, че вторият лиценз бил продаден със забавяне и това станало при добра цена, след открит конкурс. Той обаче изрази съжаление, че е отстранил по-рано вицепремиера си Евгений Бакръджиев, който отговаряше за телекомуникциите.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?