И фотографите Марио Тестино и Брус Уебър бяха обвинени в сексуален тормоз

Брус Уебър (вляво) и Марио Тестино са поредните обвинени в сексуален тормоз. Сн. АП

Световноизвестните модни фотографи Марио Тестино и Брус Уебър бяха обвинени в сексуален тормоз от модели и асистенти, с които са работили през годините. Заради твърденията за посегателствата издателят на списание "Вог" (Vogue) обяви, че спира работа с фотографите за неопределено време, съобщи "Гардиън".

Марио Тестино е снимал знаменитости и кралски особи. Той е автор на годежната фотосесия на принц Хари и актрисата Меган Маркъл. Той е обвинен от 13 мъже – негови асистенти и модели, за упражняване на сексуален тормоз. Модел, работил с Тестино по кампании на Гучи, твърди, че перуанският фотограф е бил агресивен и е флиртувал с него по време на фотосесиите и го определя като "сексуален хищник".

Асистент фотограф на Тестино твърди, че веднъж той се е опитал да го целуне на улицата, а няколко седмици по-късно го е завързал за легло, от което го освободил трети човек.

Друг асистент, Роман Барет, казва, че Тестино е мастурбирал пред него и добавя, че сексуалният тормоз е бил постоянна реалност по време на съвместната им работа.

Адвокатите на Тестино отхвърлят обвиненията.

Американският фотограф Брус Уебър е обвинен от 15 настоящи и бивши модели, че ненужно ги е карал да се събличат по време на снимки, както и да демонстрират сексуално поведение, пише "Ню Йорк Таймс".

Моделът Джош Ардолф твърди, че по време на голи снимки Уебър го е хванал за гениталиите. Друг негов колега обвинява фотографа, че се е опитал да бръкне в панталоните му по време на кастинг през 2007 г.

В изявление, изпратено до "Ню Йорк Таймс" през адвоката му, Уебър казва, че е шокиран и натъжен от яростните твърдения срещу него. Той напълно отрича обвиненията.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество