И курортът "Св. Св. Константин и Елена" стана строителна площадка

Сн. бТВ

Строежи на брега на морето има и по Северното крайбрежие. Курортът "Св. Св. Константин и Елена" край Варна е превърнат в строителна площадка, показват клипове в социалните мрежи, съобщи бТВ.

Един от тях е на Боян Георгиев, който често се разхожда в курорта, води и децата си. На метри от морето вижда багерите в действие.

"Беше покъртително, защото там не намерих обичайната гледка от заливи, красива природа, видях само строежи... Адски много съжалих, тъй като това е едно плажче, на което аз съм пораснал, там беше офицерски плаж, имаше басейн с минерални извори", казва Георгиев.

Проверката на телевизията е установила, че курортът изпълнява инвестиционната си програма за подобрение на материалната база с три проекта.

Целта е да бъдат построени апартаменти, студия, басейн и ресторант към съществуващия 5-звезден хотел. Търговски център ще замени досегашните преместваеми обекти за дрехи и сувенири.

От курорта обосновават строежите с идеята за развитие на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация. Строителните разрешения са издадени от община Варна.

"От МРРБ е одобрен подробният устройствен план, тъй като курортният комплекс е с национално значение и редът на закона е такъв. Намира се в зона А по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, проектът е съобразен с допустимите нормативи за застрояване в тази устройствена зона", обяви Виктор Бузев, главен архитект на община Варна.

Проектите са съгласувани с екологичното законодателство, уверяват и от РИОСВ – Варна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?