И Малкия Маргин излезе от ареста, мъчи го епилепсия

И Малкия Маргин излезе от ареста, мъчи го епилепсия

Николай Маринов – Малкия Маргин да бъде освободен от предварителния арест, където изкара последната година и половина, за да лекува епилепсията си, реши в четвъртък Софийският градски съд (СГС) и постанови домашно задържане. От прокуратурата обаче веднага се възмутиха, че от първоначалните седем арестувани, начело с Красимир Маринов – Големия Маргин, в килията остават само трима и обявиха, че ще протестират пред Софийския апелативен съд поредното пускане на подсъдими.    

По-рано съдът освободи Големия Маргин, Светлин Карагеоргиев и Веселин Тошев. Така зад решетките остават Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов, който е с влязла в сила присъда по друго дело. 

След като до момента няма нито един свидетел (освен защитения Велин Добрев), който да подкрепя тезата на обвинението, че групата на Маргините е готвила ликвидирането на о.з. ген. Любен Гоцев, свързани с ТИМ финансист Никола Дамянов и покойния вече Иван Тодоров – Доктора, в скоро време може и да не останат задържани по т.нар. “знаков” полицейско-прокурорски процес.

Пред магистратите бе представена тройната съдебно-медицинска експертиза, според която здравословното състояние на Маринов е несъвместимо с условията на ареста. Той е имал неколкократни епилептични припадъци в резултат на продължителен престой при ограничителни условия. Маринов описа здравословните си проблеми и в съдебната зала, след което магистратите прецениха, че опасността от извършване на престъпление не е отпаднала, но е на лице ново обстоятелство, поради което промениха мярката му за неотклонение.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?