И Манджуков влезе в бизнесклуб "Възраждане"

Бизнесклуб "Възраждане" днес е приел за член оръжейния търговец и издател на в."Дума" Петър Манджуков.

В прессъобщението от клуба, цитирано от БТА, се казва, че на днешното си заседание "Възраждане" е приел за редовен член българския индустриалец и председател на съвета на директорите на "П.М.Груп" Петър Манджуков. Това е четвъртата медия - след в."Труд", Дарик радио и в."Монитор", чийто издател влиза в бизнесклуба, основан от шефовете на Ем Джи корпорация Илия Павлов, на Нове Холдинг Васил Божков, на Росексимбанк Емил Кюлев и други. Съиздателят на медийната група "Труд" вече излезе от бизнесклуба.

Името на Манджуков наново нашумя в средата на миналия месец. На 16 май правителството предложи на президента Първанов да издаде указ за награждаването на оръжейния търговец с орден "Стара планина" първа степен. Високата чест бе мотивирана "за изключителния му принос и заслуги в развитието на международните връзки и сътрудничество на България с народите на Русия и ОНД, както и по повод 60 г. от рождението му". Предложението на награждаване на Манджуков е дошло от Федерацията на дружествата за приятелство с народите на Русия и ОНД и на Съюза на предприемачите, а вносителят в МС е министърът на правосъдието Антон Станков.

В края на миналата седмица Манджуков отпразнува юбилея си, но президентът все още не е издал указ за награждаването му с най-високото държавно отличие, или поне официално не е съобщено. Преди седмица се разбра и че сегашният кабинет е възстановил отнетия преди повече от 3 години лиценз за търговия с оръжие на фирма на Манджуков, който е един от основателите и шеф на Кинтекс в Алжир преди 1990 г.

Досега министърът на правосъдието Антон Станков не е отговорил какви са мотивите да предложи на кабинета награждаването на Манджуков с най-високото държавно отличие. Самото решение на кабинета бе взето в момента, когато министърът - вносител бе на официална визита в САЩ.

Също днес от бизнесклуб "Възраждане" съобщиха, че на 6 и 7 юни делегация на клуба ще посети Македония, по покана на македонския бизнесклуб "Възкресение". За учредяването на македонският аналог на българската организация - дори и като име, бе съобщено през миналата седмица.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?