И Мозер покани Бойко Борисов на среща

Главният секретар на БЗНС-Народен съюз Анастасия Мозер и Постоянното присъствие на партията поканиха на среща столичния кмет Бойко Борисов в централата на партията, съобщиха в сряда от пресцентъра на партията.

Срещата ще бъде на 20 юни във вторник, два дни преди инициираната от СДС среща между представителите на осемте парламентарно представени партии и Борисов по темата за издигането на единна дясна президентска кандидатура.

Официално обявените теми по време на срещата Мозер - Борисов ще са проблемите на управлението на страната и на столицата. Борисов е приел поканата, се отбелязва в съобщението от БЗНС-НС.

До този момент партията на Мозер не е дала официална подкрепа на искането на Борисов да все включи в преговорите за издигане на десен кандидат-президент, поради което предстоящата среща може да се тълкува като сигнал за промяна в позицията.

Намесата на Борисов в преговорите предизвика разнобой сред десните. Привърженици за включването му в процеса са най-вече СДС, “Гергьовден” и ВМРО, а против са ДСБ и Демократическата партия.

Доскоро търсенето на съгласие по обща кандидатура бе фокусирано във формата на четирите партии членки на Европейската народна партия (ЕНП) – СДС, ДСБ, ДП и БЗНС – НС. Тъй като СДС се оказа в малцинство в този формат, се забелязаха предпочитания към разширения формат на осемте десни партии.

Преди около месец именно проверка, разпоредена от Бойко Борисов, дискредитира БЗНС-НС на общинско ниво след като бяха разкрити злоупотреби във фирма “Озеленяване” ЕАД. Бившият директор Любомир Ников, по чието време общинската фирма е била ощетена с близо 650 000 лева, бе назначен на поста именно като представител на БЗНС – НС.

Споделяне

Още от България