И на 60 години Мадона продължава да променя стереотипите

И на 60 години Мадона продължава да променя стереотипите

Американската певица Мадона празнува в четвъртък 60-годишнината си в мароканския град Маракеш, съобщи АФП.

"Разходка през лабиринта на Медина по време на призива за молитва" - написа Мадона в страниците си във Фейсбук и Инстаграм в навечерието на празника си. Тя качи и видео, заснето по улиците на древния пазар в града. "Рожден ден, вълшебство, авантюра", написа Мадона към него.

Във вторник Мадона качи в интернет своя снимка с фес на главата и берберски бижута.

Къде точно Мадона ще отпразнува годишнината си, не е известно. Полицията в града е мобилизирана да държи настрани журналисти и фотографи.

За 60-годишнината си Мадона пусна колекция в полза на благотворителната си организация за Малави.

Мадона обаче променя стереотипите за по-възрастните жени непрекъснато и се изправя срещу остарелите представи за това, че жените на години не трябва да говорят открито за сексуалността си. Тя има връзка с по-млади мъже, а професионалните ѝ успехи продължават - Мадона е певицата с най-големи продажби за всички времена.

Когато получи наградата "Жена на годината" на "Билборд" през 2016 г., Мадона изброи в благодарствената си реч правилата, които се е очаквало да спазва като певица.

"Не остарявай, защото възрастта е грях - каза тя. - Ще те критикуват, хулят и определено няма да звучиш по радиото".

Тази година Мадона каза в интервю, че никога няма да престане да се противопоставя на тези норми, с които се очаква да са съобразяват жените на години.

"Кой измисли тези правила? Кой казва това? Ще продължа да се боря - каза певицата пред "The Cut". - До 10-20 години всичко ще се нормализира. Хората ще млъкнат".

Мадона продължава да променя стереотипите, като се започне с откритостта за сексуалността си, представата за тялото и се стигне до огромното въздействие на творчеството ѝ.

Още с издаването на дебютния си сингъл "Everybody" през 1982 г. Мадона се превръща в глобално явление. Тя не дава признаци да забави темпото с 60-годишнината си. На бала в Института по костюмите към музея "Метрополитън" Мадона заяви: "Хората казват, че съм скандална, но мисля че най-скандалното нещо, което съм направила е, че още съм тук".

Откакто издава едноименния си албум през 1983 г., Мадона е продала над 300 милиона диска и е направила 10 концертни турнета, припомня Би Би Си. Това ѝ донесе признание от Книгата на рекордите на Гинес за певицата с най-големите продажби за всички времена. Тя е най-богатата певица, работеща в САЩ - със състояние от 600 милиона долара. След нея са Селин Дион с 400 милиона долара и Барбра Стрейзанд.

Най-популярната песен на Мадона в Спотифай е "Like a Virgin". Следват "Hung Up" "Holiday", "La Isla Bonita", "Like a Prayer".

Най-дълго в класациите се задържа албумът ѝ "Immaculate Collection".

Най-много търсения за Мадона в Гугъл са направени през 2012 г. Тогава тя поставя рекорд за най-гледано шоу в паузата между полувремената на "Супербоул", подобрен от Кейти Пери през 2015 г.

Споделяне

Още от Свят