И НДСВ се захваща с казуса "Плама"

Работна група на НДСВ ще обсъди в четвъртък проблемите в плевенската рафинерията "Плама", заяви депутатът от плевенската листа на НДСВ Венко Александров.

Народни представители от НДСВ се срещнаха с представители на бивши и настоящи работници в рафинерията. Прессекретарят на НДСВ Цветелина Узунова обяви, че в 17.30 часа Симеон Втори ще се срещне за кратко в резиденцията във Врана с представители на протестиращите работници от плевенската рафинерия "Плама" АД.

Те настояват да връчат лично на Симеон Втори писмо с искане да се спре разграбването на рафинерията и да бъде сменен собственика на рафинерията "Плама консорциум". След срещата протестиращите съобщиха, че са били изслушани и са връчили писмото си, което завършва с думите - вярваме ви.

На срещата Симеон Сакскобургготски е заявил, че не може сам да решава тези проблеми и за това трябва да работят институциите.

Готвим доклад от всички заинтересовани страни, който другата седмици ще бъде готов, каза депутатът Димитър Стефанов - трети от листата на НДСВ в Плевен.

Ще бъдат предложени мерки на законодателната и на изпълнителната власт, докладът ще бъде изпратен ина независимите институции съд и прокуратура, уточни Стефанов.

По думите му се очертава се нов подход за решаване на проблемите - всички заинтересовани страни от Плевен да си сътрудничат, за да се реши проблемът, без да се чака някой отгоре да го реши. Според него са необходими промени на законите, на политиката на правителството и на механизма на пазара на маслата.

Оказа се, че никой от икономическия екип на царското движение не е присъствал на срещата и не знаят, че работна група ще обсъжда проблемите на "Плама".

В същото време друга група работници от плевенската рафинерия в писмо до БТА заявяват, че "в момента, в който се очаква пълно решаване на казуса "Плама" явно има хора, които за пореден път се опитват да попречат с всякакви дори неморални средства на пуска на рафинерията."

Според тях работниците, протестирали пред централата на НДСВ в столицата, разпространяват неверни твърдения за сегашното управление на "Плама".

Споделяне

Още от Бизнес