И обновеният спортен комплекс в Благоевград бил "шамар" за Станишев

 Бойко Борисов преряза лентата заедно с кмета Атанас Камбитов, но без да изчака министъра на спорта Свилен Нейков. На церемонията присъства и най-добрият ни гимнастик Йордан Йовчев. Премиерът толкова се зарадва на малките футболисти, които скандираха името му, че се зарече: "Ще наредя и вас да вози правителственият самолет." Сн. БГНЕС

След като преряза лентата на обновени спортни обекти в Благоевград, премиерът Бойко Борисов обяви, че това е "още един шамар за Станишев и неговите лъжи."

В петък вечер Борисов откри обновения спортен комплекс "Пирин" и възстановеното електрическо осветление на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Той преряза лентата на спортните обекти заедно с кмета на общината Атанас Камбитов в присъствието на спортния министър Свилен Нейков, министъра на отбраната Аню Ангелов, областния управител на Благоевград Костадин Хаджигаев, депутати, предаде БТА.

Средствата, изразходвани за обновяването на спортната база са около 900 000 лева, осигурени са със съдействието на държавата, общината и спонсори, посочи министър-председателят. Той изказа увереност, обръщайки се към Георги Костов, изпълнителния директор на "Благоевград БТ" АД, който е основен спонсор на извършеното обновление, че дружеството ще продължи и занапред да подпомага спорта.

В момента има предвидени още един милион лева за обновяване и разширяване на базата за спорт в Благоевград, допълни кметът Атанас Камбитов. Той съобщи, че на по-добри условия за подготовка сега се радват стотици спортисти от около 40 спортни клуба в града.

При мен идваха представители на обществеността на Благоевград, и кметът, и областният управител, и футболистите Петър Михтарски и Ивайло Андонов, самият Димитър Бербатов, много хора и затова решихме къде с държавни, къде със спонсорски пари да приведем базата в добър вид, защото това е една ковачница на кадри, каза след като разгледа комплекс "Пирин" Бойко Борисов. Виждате децата, виждате всички зали са пълни с млади хора. Това е бъдещето и това здравето на нацията. И за радост, това се прави тук и виждате как хората го приемат, с колко радост и колко аплодисменти, посочи министър-председателят.

Това е още един шамар за Станишев и неговите лъжи, които говори от парламента, от Брюксел, че някой запушвал медиите, че някой запушвал устата на опозицията, коментира още премиерът Борисов.


Ние всеки ден сме сред хората, всеки ден. Не може да кажеш като президент на ПЕС, че България е изпълнила всичките критерии за Шенген и трябва да бъде приета и да отидеш от трибуната в българския парламент и да кажеш, че това е провал на ГЕРБ. Е, как като сме си изпълнили всичките критерии, сме се провалили? Вместо цялата политическа класа да стане и са каже: България си е изпълнила критериите, поемете си и вие вашите ангажименти, каза още министър-председателят.

Споделяне

Още от България