И община Варна върна акциите от Пловдивския панаир

И община Варна върна акциите от Пловдивския панаир

След Пловдив и община Варна връща безвъзмездно на Министерство на икономиката акциите си от капитала на "Международен панаир Пловдив". Това реши Общинският съвет на извънредно заседание във вторник, свикано по нареждане на бъдещия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Община Варна прие дарените от държавата 29% акции от капитала на дружеството през август 2016 г. Идеята беше те да бъдат заменени за т. нар. "дупка" в центъра на Варна, която е собственост на лидера на БСП Пловдив и бизнесмен Георги Гергов.

След скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена и издател на в."Сега" Сашо Дончев в офиса на Гергов, Борисов обаче промени позицията си по сделката с Пловдивския панаир.

Така изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на варненския кмет Иван Портних и на групата общински съветници да бъде прието решение за връщане на акциите на държавата. Официалният мотив е продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в "Международен панаир – Пловдив" и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?