И онлайн игрите на "Националната лотария" са почти блокирани от запорите на НАП

Сайтът на компанията спира да приема нови депозити

Скрийншот на сайта 7777.bg

"Националната лотария" преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта си 7777.bg, съобщи компанията.

Причината са наложените запори на банковите сметки на дружеството от Националната агенция за приходите (НАП).

Лотарията съветва играчите или да изтеглят парите си по игралните сметки чрез Easypay, или да ги ползват в онлайн игрите.

"Във връзка с наложени запори от Национална агенция по приходите върху банкови сметки на "Национална лотария" АД, считано от 28.02.2020 г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта 7777.bg. Наличните средства по игралната сметка на клиента могат да бъдат използвани за игра в онлайн игрите на сайта 7777.bg или да бъдат заявявани за изтегляне, чрез разплащателен метод "Easypay" при спазване на установеното в Общите условия за ползване на сайта 7777.bg", гласи съобщението на лотарията.

Преди 10 дни държавата закри частните лотарии на Васил Божков с промени в Закона за хазарта. Тогава властите обясняваха, че дружествата запазват лицензите си за останалите си разрешени игри. От съобщението на лотарията обаче излиза, че държавата реално е блокирала и онлайн игрите чрез запори на банковите сметки.

НАП официално обяви, че текат ревизии и проверки както на дружествата, оператори на частните лотарии, така и на десетки други фирми, свързани с Васил Божков. Запорите са направени за предварително обезпечаване на публични задължения.

Преди две седмици Държавната комисия по хазарта издаде актове за дължими държавни такси за хазарт на фирмите на Божков за около 700 млн. лв. Ако влязат в сила и не бъдат платени доброволно, актовете ще бъдат прехвърлени за събиране към НАП.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес