И Панагюрище въвежда вечерен час

сн.: БГНЕС, архив

Община Панагюрище въвежда вечерен. Ще бъде забранено непълнолетните да излизат навън след 20,00 часа, а за навършилите 18 години - след 21,00 часа, като и в двата случая ограничението е до 6 сутринта.

Заповедта на кмета на общината Никола Белишки е издадена във вторник, влиза в сила в петък и ще важи до изричната ѝ отмяна.

Изключения от забраната ще се правят за работещите и по здравословни причини.

Освен вечерен час, се въвеждат и забрани за влизане в дворове на детски градини и училища, до спортните бази на територията на общината, както и да площадките.

Заповедта забранява събирането на повече от две лица на открити и закрити обществени места, ако те са на по малко от 1.50 м един от друг. Не се позволява и използването на вендинг машини за продажбата на кафе и други безалкохолни напитки и продукти, разположени на територията на общината. Заповедта задължава собствениците на такива машини да поставят знаци, с които да обозначат, че автоматите не работят.

"Наясно съм, че забраната ще ми навлече критики и гняв от жителите на общината, но съм готов да понеса това в името на това да се опазим от новия вирус. Такава ми е работата, не може всички да са доволни, но съвестните хора ще оценят ролята на това решение. Важно е да направим всичко възможно, за да излезем колкото може по-скоро от тази кризисна ситуация", каза кметът Белишки пред Нова тв.

Казва, че е бил провокиран да издаде заповедта от масово неспазване на правилата за ограничаване разпространението на зарази. По думите му нощем младежи си правят приятелски сбирки навън, а през деня майки се събирали в парковете.

Полицаи ще следят за спазването на вечерния час и новите ограничения в Панагюрище, а на нарушителите ще се налагат глоби.

Преди ден и област Стара Загора въведе вечерен час, там той е от 21 до 5 часа. Изключенията пак са за работещи и по здравословни причини. 

Споделяне

Още по темата

Още от България