И партията на Марешки се нанася на "Раковски" 134

И партията на Марешки се нанася на "Раковски" 134

Проруската партия на аптекарско-петролния бос Веселин Марешки "Воля" се нанася в сградата на столичната "Раковски" 134, която дълги години беше централа единствено на СДС. Това реши Министерският съвет в сряда.

"Воля" получава два етажа – втория (285 кв.м) и седмия (177 кв.м), където е разположена и заседателната зала.

Двата етажа се отдават под наем на партията на Веселин Марешки, която се обяви в подкрепа на президента на Венецуела Николас Мадуро в разрез с официалната позиция на правителството и на практика зае позицията на Русия, което се случва често и по други въпроси.

На двата етажа ще се разположи централното ръководство на малката парламентарна група, която в ключови моменти при гласуванията подкрепя спорни предложения.

Така за СДС остава да ползва единствено шестия етаж на сградата.

В момента СДС е извън Народното събрание. В началото на годината партията обяви, че търси партньори за предстоящите евроизбори, като в плановете ѝ влизаха преговори с партии от "Демократична България" до "Воля".  Тогава от СДС обясниха, че Марешки сам ги е потърсил и те били готови да го чуят.

За разлика от СДС Веселин Марешки е в обтегнати отношения с лидера на НФСБ Валери Симеонов, който се нанесе на третия и четвъртия етаж на "Раковски" 134 след решение на правителството в края на 2017.

В разгара на протестите на майките на деца с увреждания за оставката на Симеонов Марешки заплаши, че неговата парламентарна група ще напусне парламента, ако лидерът на НФСБ не подаде оставка от поста вицепремиер по икономическата политика и демографските въпроси.

"Воля" беше припозната за партньор на "Движението за Европа на нациите и свободата" от лидера на френските националисти Марин льо Пен, която беше в София в края на миналата година. 

 

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?