И разследващият журналист Марин Николов напусна Нова телевизия

"Да си пожелаем безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо", написа разследващият журналист

Марин Николов, кадър Нова тв

Разследващият журналист Марин Николов обяви в сряда, че напуска Нова телевизия. По-рано през май т.г. ръководството на медията прекрати договорите и на Генка Шикерова и Миролюба Бенатова. Разчистването стана само месец и половина, след като братя Домусчиеви влязоха във владение на телевизия.

Марин Николов коментира, че напуска по-късно от Шикерова и Бенатова, защото досега е бил в отпуск.

"Забавянето на избора ми дойде заради отпуск в САЩ, който бях планирал още от зимата за целия юни. Последваха и летните отпуски на ръководството. Поисках детайли по предлагания от Нова договор с мен, оттам се съгласиха на някои корекции по него, но аз не приех офертата. Човек трябва да вярва в средата около себе и нещата, които върши там. С такава вяра и отдаденост работих години наред в Нова, но не и сега. Нито в последно време. Гледаме напред", написа Марин Николов в профила си във Фейсбук.

Журналистът благодари на "повечето колеги", с които е работил от 2003-та година, както и на хората зад кадър.

"Благодарности към най-близките от екипа зад кадър - съжалявам за недовършените и може би десетките незапочнати истории и журналистически разследвания, които можех да подготвя с Вас. Благодаря на всички за вниманието и признанието! Да си пожелаем безсмъртие сред толкова "главанаци" наоколо!", казва журналистът.

В началото на юни Нова тв обяви, че връща в екипа си Васил Иванов. Той напусна телевизията след като се оплака от цензура през април 2017 г. и оттогава работеше в свързвания с Делян Пеевски Канал 3. Васил Иванов се завърна в Нова телевизия по покана лично от новия собственик Кирил Домусчиев. Репортерът сътвори преди две години грандиозен скандал, след като пусна публично записан от него телефонен разговор точно с колегата му Марин Николов. Записът бе направен от Васил Иванов без знанието на Николов.

В края на мината седмица се разбра, че Нова тв е започнала да спира достъпа на регионални журналисти на "Дарик нюз" до системата за публикуване на новини в "Дарикнюз". Въпросният сайт бе създаден от "Дарик радио", но преди години основната част от него беше продадена на Нова тв. Оттогава на практика в медията има двама собственици – Радосвет Радев и Нова тв.

През май за директор на "Новини и актуални предавания" в "Нова тв" бе назначена Миляна Велева, която дотогава заемаше същия пост в телевизия "Канал 3," свързвана с депутата от ДПС Делян Пеевски. Оттогава в "Нова тв" се прехвърлят все повече кадри на "Канал 3".

Почти веднага след появата на Велева в Нова тв от телевизията си тръгна Виктория Бехар, мениджър на новините.

После бе уволнен главният редактор на спортния сайт "Гонг" Николай Александров. Популярният сайт е част от медийната група "Нетинфо", която е част от портфолиото на "Нова броудкастинг". Най-вероятната причина за уволнението на Александров бе, че е известен привърженик на ЦСКА, а Кирил Домусчиев е собственик на "Лудогорец". В знак на съпричастност с Александров напусна целият екип на "Гонг".

След това бе освободен директорът и съдружник в новинарската онлайн група "Нетинфо" (част от групата на Нова тв) Христо Христов, който обяви публично, че собствениците оказват натиск върху журналистите.

След като "Нова Броудкастинг груп" бе придобита от Домусичеви, от медията си тръгнаха още Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Споделяне

Още по темата

Още от България