И Реформаторският блок ще предлага мерки срещу изборния туризъм

Найден Зеленогорски. Снимка: clubz.bg

Реформаторският блок ще внесе до края на седмицата промени в закона за гражданската регистрация, с които да се анулират всички адресни регистрации, направени в нарушение на действащите закони. Това каза съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и шеф на предизборния щаб на Блока Найден Зеленогорски на пресконференция в Пловдив, цитиран от партийния пресцентър.

Зеленогорски заяви, че това ще доведе до спиране на изборния туризъм и безконтролната регистрация на по 40 души на един адрес, което сега е практика вече в цялата страна.

Преди седмица социалистите внесоха предложения за промени Закона за гражданската регистрация, които да ограничат масовата регистрация по настоящ адрес преди местния вот.

Философията на текстовете се доближава до намеренията на РБ. По думите на вносителите, в случаите, в които се установи адресна регистрация в нарушение на закона, тя ще бъде анулирана, новорегистрираният избирател - заличен от списъците, и за него остава задължението, ако е подменил и личните си документи, да ги върне в едномесечен срок.

Споделяне

Още по темата

Още от България