И румънски евродепутат поиска оставката на шефа на СЗО

Шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус

Румънски евродепутат иска оставката на шефа на Световната здравна организация (СЗО), съобщава в. "Адевърул". Евродепутатът от Социалдемократическата партия Кристиан Терхеш твърди, че оставката на шефа на СЗО е наложителна, защото организацията е скрила ключова информация за новия коронавирус.

В публикация в профила си във Фейсбук румънският евродепутат обвинява генералния директор на СЗО, че е скрил ключова информация за коронавируса, която е можело да спаси човешки живот и да предотврати световна икономическа криза. В подкрепа на своите обвинения депутатът цитира информация на Фокс нюз, според която Тайван е публикувал имейл, изпратен до СЗО през декември 2019 г., в който обръща внимание на факта, че новият коронавирус се предава от човек на човек. Въпросният имейл е бил пренебрегнат от СЗО.

"Оставката на шефа на СЗО е императив! Още веднъж СЗО се показа като слуга на китайските комунисти", посочва румънският евродепутат и припомня, че и през януари 2020 г. СЗО твърдеше, че вирусът не се предава от човек на човек.

Румънският евродепутат отбелязва, че СЗО се ръководи от етиопеца Тедрос Гебрейесус, бивш член на радикалното марксистко-ленинско движение Тиграйски народен освободителен фронт, което е било подкрепяно в миналото от СССР. "За марксисто-лениниста Тедрос Гебрейесус радикалната идеология и защитата на имиджа на Китайската комунистическа партия са били по-важни от науката и коректното информиране на света за този вирус. В светлината на това разкритие, оставката на Тедрос Гебрейесус е наложителна!", посочва Кристиан Терхеш.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус