И шефът на “Столичен електротранспорт“ уволнен

Съветът на директорите на “Столичен електротранспорт“ се е съобразил с искането на кмета на София Бойко Борисов и е освободил от поста изпълнителния директор на дружеството Йордан Василев, съобщиха в сряда от пресцентъра на “Московска“ 33. На негова място за шеф на общинската фирма бе избран председателят на борда Христо Дряновски.

До този момент той бе беше председател на борда. Кадровата въртележка завърши с назначаването на Славчо Донгов за шеф на Съвета на директорите.

Срещу Йордан Василев все още няма повдигнато обвинение по аферата за източване на общинските дружества “Трамкар“ и “Столичен електротранспорт". Прокуратурата засега го води като свидетел по досъдебното производство за присвояване в особено големи размери от фирмата, на която до сряда той беше шеф. Василев си призна публично, че е дал 10 000 лева от касата на “Столичен електротранспорт“на обвинения за източването на “Трамкар“ Христоско Вретенаров за лични цели. Вретенаров бе уволнен преди два дни от поста изпълнителен директор в “Трамкар“. Той е обвинен за източване на около 1 милион лева от това дружество.

Споделяне

Още от България