И Сидеров заговори за компромати срещу военния министър

Ненчев не вижда аргументи да си подаде оставка

Николай Ненчев, сн. БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на военния министър Николай Ненчев, като обяви, че срещу него се готвят "компромати от неговите коалиционни партньори" и така или иначе скоро ще бъде сменен от премиера Бойко Борисов.

Сидеров не даде подробности за какво точно става дума, а Ненчев отхвърли възможността за оставка, за каквато няма аргументи.

"Много хубаво го казахте - компромат, на компромати не обръщам внимание. Съвсем
нормално е г-н Сидеров да ми иска оставката, така се прави от опозицията", каза Ненчев.

Вече от няколко седмици от партията на сегашния премиерски съветник Яне Янев - РЗС също твърдят, че имат сериозни компромати срещу Ненчев, но засега не са извадили нищо.

От месеци се говори, че Ненчев може да бъде сменен, но само преди ден премиерът Бойко Борисов обяви, че засега няма намерение за рокади н правителството. Самият Ненчев отдава всички подобни информации на "руската пропаганда".

Той стана обект на остри критики от страна на БСП и АБВ заради решението най-накрая да изпълни Закона за досиетата и да предаде всички архиви на военното разузнаване в Комисията по досиетата.

В петък Волен Сидеров също го атакува остро по темата.

"Разкрихте военните ни разузнавачи, което е национално предателство и би следвало да си подадете оставката", каза Сидеров, като добави, че Ненчев водел "опасна политика, за която скоро ще отговаря".

Лидерът на "Атака" пита Ненчев в рамките на парламентарния контрол за преминаването на тежка бойна техника на САЩ през територията на страната. Ненчев обясни, че става дума за съвместна българо-американска подготовка на полигона край Ново село.

От началото на управлението си той непрекъснато е засипван с подобен тип "въпроси". Включително за провеждането на мобилизация като подготовка за война срещу Русия.

В петък той отново обясни, че в момента се изпращат повиквателни до резервисти в рамките на рутинна процедура. "Този процес тече, тъй като някои отпадат поради навършена възраст или по други причини. Нищо обезпокоително няма. Да не плашим хората", каза Ненчев.

Заради подобни атаки Ненчев вече сам се определи като жертва на хибридната война, която Кремъл води в България.

Споделяне

Още по темата

Още от България