И ССД извади свързан с ДС кандидат за евродепутат

Четвъртият в листата на Съюза на свободните демократи (ССД) за евроизборите Георги Белчев е бил свързан с бившата Държавна сигурност, научи Mediapool във вторник. По-късно през деня от партията на Стефан Софиянски официално съобщиха, че проф. Милан Миланов заменя Георги Белчев в надпреварата за Европарламента.

По-рано ГЕРБ и НДСВ извадиха от листите си по един кандидат заради връзки с бившите комунистически тайни служби.

В съобщението на ССД се посочва, че заради постъпила информация от Държавната комисия по сигурността на информацията за наличие на сведения за евентуална съпричастност с органи на бившата Държавна сигурност, Георги Белчев по своя инициатива е помолил да бъде от отписан листата.

Той заявил, че не би искал да дава повод да бъде хвърляна най-малка сянка на съмнение върху листата на ССД, както и че ще предприеме всички действия за изясняване на произхода на тази информация, се посочва в съобщението.

От ССД уточняват, че съгласно партийните повели, лица с вързани с ДС не могат да заемат постове в него, но отбелязват, че в хода на предизборна кампания и при контролирани от мнозинството държавни органи по т. нар. сигурност на информацията всички подобни сведения - особено за представители на опозиционни партии - трябва да бъдат подлагани на съмнение.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?