mediapool.bg Ти си това, което четеш

И Станишев настоя кадровата чистка да продължи

18:15 | 08 септември 2013 | 25 коментара

Исторически доказано е, че без саможертвата на антифашистите България нямаше да отстои своята чест и териториалната си цялост след Втората световна война. Това каза лидерът на българските и европейските социалисти Сергей Станишев на традиционния деветосептемврийски събор на левицата от Пловдив и областта Копривките. Сн. БГНЕС

Вероятно след като си взе поука от председателя на ДПС Лютфи Местан, който за 100-те дни на кабинета го упрекна в "свенлива кадрова политика", лидерът на БСП Сергей Станишев заяви в неделя, че има забележки към правителството и те са свързани с кадровата политика.

Според него "трябва да се изчистят всички "калинки" и некомпетентни хора, назначени от ГЕРБ", защото, по думите му, в противен случай промените ще се извършат бавно и трудно.

Трудно е да се каже какви назначения имат предвид Станишев и Местан, при положение, че за сто дни на власт успяха да прочистят повечето наследени кадри на ГЕРБ, като според запознати решаваща дума за новите попълнения има главният кадровик на управлението Делян Пеевски от ДПС.

В неделя Станишев участва в 10-я събор на социалистите, провеждащ се в местността "Копривките" край Пловдив, посветен на 69-та годишнина от комунистическия преврат на 9 септември 1944 година.

Той коментира, че протестът вече има нови лица и това са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Станишев призова тези от протестиращите, които са излезли спонтанно на улицата, да се замислят кого обслужват, предаде БТА.


По отношение стабилността на кабинета Станишев заяви, че продължителността на живот на управлението зависи от качеството на работата на министрите и на целия Министерски съвет. В тази връзка той подчерта, че доверието на БСП не е дадено на кабинета авансово и завинаги и министрите трябва да работят и изпълняват поетите от партията-мандатоносител ангажименти.

 

Още по темата
Още от България