И столичната улица "Шишман" ще се обнови след едномесечен ремонт

От 24 юли започва ремонт на тротоарите на известната с магазините и настроението си централна столична улица "Иван Шишман", съобщиха от Столичната община. Ще бъде изпълнена подмяна на сегашните тротоарни настилки с унипаваж, ще се повдигнат и подравнят гранитните бордюри.

Ремонтът ще обхване участъка от ул.”Граф Игнатиев” до площад Народно събрание.

Заради ремонта се забранява престоят и паркирането по ул. "Шишман” по участъци, съответно:

- от 8.00 часа на 24 юли 2013 г. до 24.00 часа на 12 август 2013 г. се забраняват престоят и паркирането по улицата в участъка между ул. "Паренсов” и ул. "Гурко”;

- от 8.00 часа на 29 юли 2013 г. до 24.00 часа на 17 август 2013 г. са забранени престоят и паркирането в участъка между ул."Гурко” и ул. "Славянска”;

- от 8.00 часа на 5 август 2013 г. до 24.00 часа на 25 август 2013 г. се забранява престоят и паркирането между ул."Славянска” и бул. "Цар Освободител”.

По време на ремонта се закриват местата в режим на платено паркиране.

Изпълнител на ремонта е Обединение "Трейс инжект”.

Продължават строително-монтажните работи по фонтана на бул. "Витошка". Изградено е основното тяло и продължава монтирането на съоръженията. Фонтанът е част от проекта за ремонт на централния булевард в участъка от ул."Неофит Рилски" до ул."Солунска".


При ремонта са подменени настилките и осветителните тела. Засадени са розово-цъфтящи кестени, а каскадни петунии украсяват електрическите стълбове по пешеходната зона.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?