И столичният кмет с охрана на НСО

От около 15 дни столичният кмет Бойко Борисов се движи с гардове на Национална служба “Охрана” (НСО) заради получени заплахи за живота му, съобщи в сряда пред Дарик радио директорът на службата ген. Румен Миланов.

Той не пожела да конкретизира причините, но каза, че вероятно заплахите са свързани основно с дейността на Борисов като главен секретар на МВР.

Столичният кмет призна, че се движи с охрана, но не пожела да коментира в подробности.

“Колкото по-малко се коментира въпросът за моята сигурност, толкова по-добре за моите близки, тъй като на тях не им е приятно да слушат подобни неща”, обясни той.                     

Борисов заяви, че ходенето с охрана “доста” ограничава свободата му и не му е особено приятно. От друга страна притеснението на кмета е свързано с неговия публичен имидж. Според него това го вкарвало и в графата – “тези, които ги возят с мерцедеси”. През по-голямата част от своя мандат кметът караше джип “Субару”.

“Не ми е приятно, но трябва да подпиша декларация с това, което ме запознаха колегите от МВР и НСО. Все пак донякъде трябва да се вслушам в тях”, добави още Борисов. 

Той припомни, че преди сам е карал колата си и сам е ходел на срещи.

"Навлизайки в тази тема, аз винаги съм действал от позиция да защитавам обществото и гражданите, които са ми гласували доверие за дадения пост, който заемам. Няма нищо лично освен интересът на хората", коментира кметът.

По-рано тази година се вдигна шум около назначената охрана от НСО за лидера на ДПС Ахмед Доган, който получавал “смъртни заплахи”. Появиха се дори и слухове, че срещу него е имало опит за атентат.

Бившият лидер на СДС Надежда Михайлова също сред по-бдително пазените политици, поради отправени заплахи.

Споделяне

Още от България