И техниката за ремонти пропада в дупките по "Тодор Каблешков"

Фрапантни снимки, на които се вижда, че дори и техника пропада в участък на бул. "Тодор Каблешков" докато тече ремонта му, разпространи във фейсбук Борис Цветков, бивш общински съветник и в управата на "Дискусионен клуб за социална местна политика".

"Снимката ми бе изпратена от гражданин и е направена в участъка на "Тодор Каблешков", който се ремонтира в момента между бул. "България" и "Луи Айер" в близост до обект на голяма бензиностанция", посочи Цветков пред Mediapool.

Той добави, че по принцип в целия Южен парк районът е с висока подпочвена вода и допуска, че тя може да е компрометирала някоя шахта, в която е пропаднало багерчето на строителната фирма. Цветков подчерта, че ремонтът на трасето се е забавил значително и е изпратил и този сигнал до Столична община. Той добави, че столичният кмет Йорданка Фандъкова живее на близо, но най-вероятно няма да направи инспекция.

"За разлика от ремонта на "Тодор Каблешков" от ул. Костенски водопад и бул. Гоце Делчев, където пропадането е след ремонта, тук пропаданията започнаха още по време на ремонта", заключи той.

Назад с поне 80 дни

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоров на 19 октомври призна, че закъснението на ремонта на булеварда е 80 дни. И вместо да е готов за ноември, ще се довършва напролет. Прелюбопитен е фактът, че като виновник за забавянето поне за 1 месец бяха посочени дъждове през юни и юли в сушавата 2020 година. Останалото забавяне дошло заради съобразяване с газификацията на частни имоти.

Посочено бе, че до средата на ноември ремонтът на булеварда, но само по южното платно, ще стигне до кръстовището с ул. "Луи Айер".

"Самото кръстовище ще го работим през следващия строителен сезон, както и рехабилитацията по северното платно, където ни предстои да положим нов износващ пласт и нови тротоари. Тъй като влизаме в зимния сезон, ще оставим тези видове работа за напролет", каза Джоргов.

За този ремонт Столична община има подписан договор с "Трейс Груп Холд" за 11 млн. лв. с ДДС. Други 11 млн. лв. бяха платени за отчуждаване на терени за разширяването на булеварда, което е едва с 1 км.

Споделяне

Още по темата

Още от България