И тримата кандидати за цигарените фабрики са купили конкурсната документация

И тримата кандидати, подали заявка и допуснати в процедурата за продажба на четирите цигарени фабрики на "Булгартабак", са купили конкурсната документация, съобщиха от холдинга. В петък изтече срокът, в който можеше да се закупи документацията за конкурса.

"Филип Морис", "Б.А.Т." и "Импириал Табако" са подписали споразумение за конфиденциалност и са платили по 25 000 евро за документацията на всеки един от двата пула фабрики. Това им дава и възможност да проучат състоянието на цигарените фабрики, включително и с посещения на място.

Четирите цигарени фабрики, предлагани за продажба от "Булгартабак", са групирани в два пакета. В единия са "Благоевград БТ" и "Стара Загора БТ", които се продават заедно с търговските марки на цигарите "Виктори", "Престиж", "Мелник", "Невада", "Кънтри", "Верея" и "Шипка". В другия пакет са фабриките "София БТ" и "Пловдив БТ", заедно с марките "Средец", "Трезор", "Ню Лайн", "ММ", "Фемина" и "Арда".

След месец и половина изтича срокът за подаване на обвързващи оферти - 30 септември, 17 ч. Преди офертата кандидат-купувачите трябва да представят и банкова гаранция в полза на "Булгартабак" на стойност 1 млн.евро, издадена от първокласна банка.

Споделяне

Още от Бизнес