И УниКредит Булбанк ще отпуска безлихвени кредити на граждани, засегнати от коронавируса

И УниКредит Булбанк ще отпуска безлихвени кредити на граждани, засегнати от коронавируса

Българската банка за развитие и Уникредит Булбанк подписаха споразумение по правителствената програма за предоставяне на безлихвени кредити на физически лица в неплатен отпуск и самоосигуряващи се, съобщиха от ББР.

Булбанк започва да приема от днес заявления на гражданите, които искат да кандидатстват за заем до 4500 лева.

С това тя става седмата банка, която предлага заемите. От 18 май започна приемът на документи в Алианц Банк и Търговска банка Д. Кредитите се предлагат също от Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, Първа инвестиционна банка и Общинска банка.

Постъпилите искания за заем до момента са 6719, от които потвърдени са общо 2586, а 2703 се обработват. Две трети от исканията са на лица на трудов договор, а останалите една трета са на самоосигуряващи се.

Общата сума на одобрените кредити е 10 989 500 лв., при средна стойност на заемите 4200 лева.

Програмата за гарантиране на безлихвени кредити цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение.

Те имат възможността да получат безлихвени заеми до 4500 лева, които се отпускат наведнъж или на три транша от по 1500 лева. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. По заемите няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Изискванията към кандидатите могат да бъдат намерени тук

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?