И Виктория Бекъм стана посланик на добра воля на ООН

Бившата певица заяви, че иска да направи света по-различен за жените

Виктория Бекъм в централата на ООН сн.ЕПА/БГНЕС

Бившата певица Виктория Бекъм стана посланик на добра воля на ООН заради благотворителната си кампания срещу СПИН. Тя заяви, че иска да направи света по-различен за жените, съобщи "Дейли Мейл".

Бившата певица заяви на пресконференция в централата на ООН в Ню Йорк, че за нея е чест да бъде посланик на организацията.

Дизайнерката, която пропусна голямото откриване на първия си бутик в Лондон, сподели, че почувствала, че публичният ѝ имидж я задължава да направи повече за женското здраве.

Виктория Бекъм е била вдъхновена след неотдавнашно пътуване до Южна Африка, където се срещна с деца, страдащи от смъртоносната болест. Тя посети Кейптаун през февруари като част от кампанията "Роден свободен", инициатива, която се занимава с проблема за предаването на ХИВ от майка на децата ѝ. През август пък тя продаде онлайн 600 свои лични тоалета, за да събере средства за майките, живеещи с ХИВ в Субсахарска Африка.

"Аз съм майка и съм жена. Ще направя каквото мога, за да се повиши информираността. Наскоро посетих Южна Африка и бях много развълнувана от жените, с които се запознах. Те толкова ме вдъхновиха, че когато се прибрах вкъщи знаех, че трябва да направя нещо.Трябваше да стана на 40, за да осъзная, че имам отговорности като жена и като майка. По някаква причина хората ме слушат, когато говоря. Това е началото на едно невероятно пътешествие за мен. Бих направила всичко за децата си и мисля, че всяка жена има право на здраве и всяка жена има право да даде на децата си здравословно бъдеще", заяни Бекъм на пресконференция в Ню Йорк.

АнтиСПИН кампанията на ООН има за цел да антивирусното лечение да достигне до 15 млн. души, живеещи с ХИВ и намаляване на предаването на вируса по сексуален път с 50% до 2015 г.

Без лечение, половината от всички деца, родени с ХИВ, ще умрат до 2-годишна възраст, а по-голямата част от останалите ще починат до 5-годишна възраст.

Споделяне

Още от Свят