И ВМРО призна за проблеми в управлението, иска разговор с ГЕРБ

И ВМРО призна за проблеми в управлението, иска разговор с ГЕРБ

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов призна, че управляващата коалиция има слабости и те трябва да се преодолеят. Затова от партията на вицепремиера Красимир Каракачанов настояват да бъде проведен разговор с ГЕРБ за политики.

Изказването на Веселинов идва само ден, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов прогнозира, че през септември ще има сериозни промени в управляващата коалиция. Той също заговори за среща с премиера Бойко Борисов, на която ще бъдат поставен "тежки въпроси"

"Диалогът в управляващата коалиция най-после трябва да започне, трябва да има преглед на свършените и несвършени неща. Няма причина да си заравяме главата в земята като щрауси и да казваме, че всичко върви добре, защото управляваме ние. Има неща, които вървят на добре, има и неща, които не вървят на добре", каза Веселинов в понеделник пред "Нова тв".

В неделя Симеонов посочи, че ще има "доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ", а сега от ВМРО подчертаха, че не става дума за кадрови промени:

"От есента ще направим сериозна заявка за разговор по политики с ГЕРБ. Няма да искаме нови позиции, нито бихме могли да се разграничим от управление, в което участваме. Негативните страни на управлението трябва да бъдат изговорени и преодолени", каза Веселинов.

Зам.-председателят на ВМРО се съгласи и с критиката на Симеонов за финансирането с държавни пари на ТЕЦ "Варна", който е собственост на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. По думите му процедурите за доставка на студен резерв не са достатъчно прозрачни.

Запитан дали ВМРО и НФСБ ще търсят за изборите някой, който да замести "Атака", Веселинов заяви, че тезата на ВМРО винаги е била за максимално обединение на патриотичните сили.

"Няма да пречим на нашите структури по места да си партнират с "Атака". Напротив – поощряваме ги. Това обаче е въпрос на взаимно желание", каза зам.-шефът на ВМРО.

През юли ВМРО и НФСБ отлъчиха "Атака" от "Обединени патриоти", а лидерът на партията Волен Сидеров с двама от най-верните му депутати – Десислав Чуколов и Павел Шопов - и от парламентарната група. Малко след това ВМРО и НФСБ заговориха за вариант, в който партиите от ОП могат да сключат отделни споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството

Самият Сидеров търсеше реакция от премиера Бойко Борисов и партията му по повод изключването му, но такава нямаше. Вместо това най-голямата партия заяви, че няма да се меси "във вътрешните работи на други партии".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?