И втората стара върба пред църквата "Св. Седмочисленици" беше сменена с нова

Сн. Mediapool, архив

И втората стара върба пред софийската църква "Св. Седмочисленици" беше сменена с нова. Дървото беше отсечено, тъй като според общината е опасно. Това, че и втората върба ще бъде премахната, стана ясно още миналата есмица, когато другото дърво се прекърши.

"След обследване с резистограф експертите на "Зелена система" прецениха, че старото дърво показва сериозни увреждания и при неблагоприятни метеорологични условия като силен вятър, мокър сняг и други може да се пречупи и да създаде опасни ситуации за хората, преминаващи през това място. Днес дървото бе подменено с нова едроразмерна върба от същия вид , която да расте симетрично на засадената във вторник върба, от лявата страна на църквата", съобщиха от общината в петък.

През ноември експертите от дирекция "Зелена система" продължават с проверки и обследване на дървесната растителност в паркове и градини в централната градска част. Паралелно с тази акция ще се извършва засаждане на нова дървесна растителност, кастрене, оформяне на корони и премахване на сухи клони. Ще бъдат премахвани болни, сухи и с наличие на гнилостни процеси дървета, а на тяхно място ще се засаждат нови.

Споделяне

Още по темата

Още от България