Търговските центрове в София станаха осем

И жителите на столичния квартал "Люлин" вече си имат мол

"Мега Мол" залага на търговията, а не на забавленията

И жителите на столичния квартал "Люлин" вече си имат мол

Осмият търговски център в София – "Мега Мол", отваря врати в петък с тридневна развлекателна програма. Той е първият за живеещите в 200-хилядния квартал "Люлин" и е разположен на сравнително удобно и за останалите жители на София – непосредствено до метростанция "Западен парк".

Търговският център залага на пазаруването и по-малко на развлеченията. Разполага с паркинг с 600 места.

Магазините

На площ от 24 хил. кв. метра разгърната застроена площ са разположени 100 магазина. Австрийската верига BILLA открива първия си обект в софийски мол. Другият основен наемател е новата българска верига за техника Techmart, която също открива първия си магазин в търговски център. До момента компанията има два обекта в столицата – на бул."Бъкстон" и на околовръстния път.

От модните марки присъстват H&M, Benetton, Deichman, Reserved, Cropp, House и Mohito, Sport Vision, Grupofiori, Za Za. Магазинът за играчки е на Hippoland.

За децата има площадка за игри на открито и на закрито, които се управляват от Capella Play.

Молът отваря врати с 80% запълняемост на търговските площи, като имаме договори за още 15%. До края на годината очакваме молът да бъде напълнен с наематели, каза Мариана Васева, ръководител отдел "Лизинг" в ECE – компанията, която отговаря за отдаването под наем на площите.

Наемните цени в "Мега Мол" са близки до тези в другите софийски молове. Според наематели за малък магазин се плаща между 40 и 50 евро/кв.м. Наемите на ключовите клиенти, които ползват по 2000 кв. м., са наполовина по-ниски.

Забавленията

За откриването на мола е предвидена тридневна развлекателна програма. Вечерта в петък ще има концерт с участието на Тина Търнър, Лучано Павароти, Бионсе, Джот Бон Джоуви и Лайза Минели, но не истинските, а техните двойници от тв предаването "Като две капки вода".

За събота е планирано 12-часово модно ревю, което ще бъде съпроводено с концерт на Графа, Рафи и Михаела Филева.

В неделя на фокус са децата, които могат да гледат куклен театър или да играят на "Вкарай гол в Mega Moll" със специалното участие на Гацо Бацов и младите таланти Крисия и г-н Андреев.

Инвеститорът

Предприемач на проекта е австрийската група Real4You, която е инвестирала около 50 млн. евро. Инвеститорът очаква да върне направеното си вложение в период на 15 – 20 години.

Финансирането на проекта е осигурено от австрийската ERSTE Bank. За управлението и отдаването под наем на търговските площи отговаря "ЕЦЕ България".

Real4You имат планове и за други инвестиции у нас. Следващият им проект е за търговски център в Ямбол от типа big box.

Още два мола отварят врати

Още два мола се очаква да отворят врати в София. Единият е "София Ринг Мол", в близост до магазина на "Икеа" на околовръстното, който залага на забавленията. Неговият пусков срок непрекъснато се променя, като причината е проблем с осигуряването на наематели. Другият мол, който все още е в строеж е "Плаза Уест", който също е в кв."Люлин", но на околовръстното шосе.

Така за десетина години моловете в София ще станат десет. Началото поставиха "Сити Център София", "Мол София" и кварталният в "Слатина" през 2006 г. Първите молове бяха в централните части на града и с по-малки размери. Втората вълна молове дойде с откриването на "Сердика център" и The Mall през 2010 г., които бяха по-големи. С тях навлязоха и големите международни вериги. В края на 2012 г. врати отвори и "Мол България", а през март 2013 г. и най-големият търговски център "Парадайз", който предложи нова концепция на забавленията.

Споделяне

Още от Имоти