И Златко Баретата пробва да ползва изборите, за да излезе от ареста

И Златко Баретата пробва да ползва изборите, за да излезе от ареста

Заключеният заради създаване на престъпна група на разпространение на наркотици, на която се преписват и няколко убийства, Златомир Иванов – Златко Баретата ще използва предстоящите парламентарни избори, за да се измъкне от килията.

Бившият командос обаче не иска да влиза в парламента по подобие на останалите прочути арестанти и подсъдими, които се кандидатираха за законотворци. Баретата иска промяна на мярката си за неотклонение, за да стане застъпник на Ивайло Дражев, който е мажоритарен кандидат за народен представител от партия "Обединение на българските патриоти".

Интересно е, че сключилите споразумение с прокуратурата Христо и Веселин Данови пробваха да избягат от правосъдието, като се кандидатират за парламента от същата партия. В последния момент обаче плановете им се промениха и баща и син общински съветници във Варна сключиха споразумения с обвинението и отидоха в затвора, но не за дълго, заради разпространение дрога и трафик на хора.

От партията "Обединение на българските патриоти" обаче заявиха, че Златомир Иванов без тяхно знание и съгласие е вписан като застъпник на Дражев, съобщи Стелиана Кожухарова от Софийската градска прокуратура.

Тя поясни, че председателят на партията Юлий Абаджиев е подал жалба до Районната избирателна комисия в Бургас, с която се обжалва искането на Златко Баретата да стане застъпник. Затова съдът ще изчака РИК в Бургас, за да вземе становище дали Иванов ще остане застъпник на Дражев и едва тогава ще се произнесе по внесената от него чрез адвокатите му молба за освобождаване от ареста.

В късния следобеден час РИК излезе с решение, че оставя без уважение жалбата на Абаджиев, който може в тридневен срок да обжалва пред Централната избирателна комисия.

Споделяне

Още от България