ИД атакува тренировъчен център на афганистанските разузнавателни служби

ИД атакува тренировъчен център на афганистанските разузнавателни служби

Център за военна подготовка на афганистанските разузнавателни служби в западната част на столицата Кабул бе подложен на въоръжено нападение в понеделник, отговорност за което по-късно пое „Ислямска държава“.

 

"Към 10 часа тази сутрин група въоръжени нападатели атакуваха сграда на тренировъчен център на Националния директорат по сигурността (НДС) в Кабул. Не знаем колко са били нападателите и дали има жертви", съобщиха първоначално властите. Откъм квартала, където се намира центърът, близо до Кабулския университет, се чувала стрелба с тежки и леки оръжия.

Очевидци съобщиха в Туитър за грохот "от експлозия, последван от стрелба" - традиционен развой на нападенията на бунтовници, започващи с взрив за проправяне на път на въоръжени бунтовници.

Журналистическите екипи на АФП и други медии не били допуснати в зоната, която е изцяло отцепена от силите за сигурност.

 

Нападението продължило около четири часа и е завършило с ликвидирането на двамата нападатели, съобщил по-късно за Франс прес говорител на полицията. Само двама служители от полицията са ранени, е посочил говорителят.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?