Идеи за обществени промени ще финансира за пореден път "Виваком"

Членовете на журито символично показаха как ще отсяват проектите при старта на гранта в Хлебната къща в София, която е била финансирана от него

Инициативи за положителни обществени промени, без значение в коя сфера са идеите, могат да кандидатстват за финансиране до 5 хил. лв. в четвъртото издание на Регионалния гранд на "Виваком", чийто старт бе обявен в сряда.

Програмата подкрепя добрите идеи от всеки български град или село чрез безвъзмездно финансиране, за което могат да кандидатстват граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини.

До 2 декември могат да се подават проектите в електронния формуляр http://www.vivacomfund.bg/regionalgrant като няма ограничение за броя на идеите, с които може да участва един кандидат. Ако обаче той е получил финансиране за своя инициатива в предходното издание на гранта, трябва да кандидатства с различна идея.

Общата стойност на финансирането тази година е 60 000 лева, а подкрепените инициативи ще получават отпуснатите им средствата в продължение на една година.

Одобрените предложения ще бъдат обявени в края на януари 2019 г.

"Във "Виваком" разбираме от мрежи и мога отговорно да споделя, че мрежата на Регионалния грант е наистина впечатляваща: стотици партньорства, донесли качествена промяна, решаващи проблеми и създаващи възможности", коментира Веселка Вуткова, директор "Корпоративни комуникации” в телекома. Тя отчете 39 подкрепени от Регионалния грант проекти в сферите на културата, изкуството, образованието, местните общности, екологията, социалната сфера, спорта и здравето, чиито резултати многократно са надхвърлили но надхвърлиха безвъзмездната финансова помощ от 179 389 лв., предоставена от телекома.

"Идеите, които получихме не са просто малки инициативи, това са решения на хората как да променят мястото, в което живеят към по-добро. Това е позитивен двигател, вдъхновение, ентусиазъм, обратното не бездействие, празник! До момента Програмата е достигнала до  18 000 души, във всички области на България. Всяко място има своята енергия, ние просто ѝ даваме скорост", коментира Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, с чието партньорство се реализира програмата.

Споделяне

Още от Общество

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?