Идеите на Борисов за "деконцентрация" на администрацията остават тайна

Каза да го питат тогава, когато ги "превъплати на практика"

Сн. БГНЕС

"Няма да кажа за какво си мисля, това си е моя тайна". Така премиерът Бойко Борисов отговори на парламентарен въпрос колко ще струва децентрализацията на администрацията, която правителството обяви, че започва.

"Когато превъплътя идеите си за деконцентрацията на администрацията в практика, тогава въпросът става подвластен на парламента и може да ме питате", обясни той в петък в отговор на парламентарно питане от социалитската Корнелия Нинова колко ще струва на данъкоплатците и какъв ще е резултатът от намерението на правителството да изнесе някои от структурите в страната.

"Не считам, че нямаме право да имаме идеи, да си дебатираме с обществото и да правим проучвания. Когато сме готови, когато има финансово-икономически анализ, сгради, хора или имаме решение, ние ще го приемем в Министерския съвет и тогава можете да зададете въпроса", каза Борисов.

Възложено било на министъра за европейските средства Томислав Дончев да направи разчети колко ще струва "деконцентрацията".

 

Корнелия Нинова от БСП критикува Борисов, че правителството му създава хаос с идеите си за изнасяне на някои административни структури от София и няма финансови разчети и осигурени средства за това.

 

"Не можете да ми забраните да си обсъждаме своите идеи и предложения. Има териториални поделения на всички тези служби и няма никой да обикаля по градовете. Говорите неистини. Хубаво е да ги знаете тези работи. Оставете хората да мислят, да разсъждават, оставете ни да разсъждаваме. Във вашата партия си имате други задачки. Имаме ли решение, първо на вас ще кажа, обещавам", заяви още Борисов.

В отговор на друг парламентарен въпрос той посочи, че администрацията на МС няма просрочени задължени към фирми.

 

"Регулярно плащаме по всички договори, включително и по тези, които сме наследили - плащаме влакове, кредити на "Париба" , плащаме хеликоптери и фрегати", каза Борисов.

 

"Дянков - хубав, лош, - видяхте оценките на МВФ, видяхте и оценките, които имаме от сериозните институции в света, мисля, че добре се справя. Ако не беше Дянков, на Гърция има кой да помага, но на нас нямаше кой да ни помогне и щяхте да сте като ПАСОК на изборите - трети и четвърти. Един ден на Дянков ще му викате "благодаря", обърна се премиерът към БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България