Иги Поп идва за София Рокс 2012, фестът се мести на националния стадион

Иги Поп идва за София Рокс 2012, фестът се мести на националния стадион

За първи път на българска сцена ще се качат музикантите от култовите банди "Иги енд дъ Студжис" (Iggy and The Stooges) и "Ъгли Кид Джо" (Ugly Kid Joe). Това ще стане в рамките на тазгодишното издание на фестивала “София Рокс” (07-08.07.2012 г.).

Двете групи ще забият на 8 юли преди хедлайнерите – легендите “Гънс ен' Роузис” (Guns N' Roses.). Фестът се мести на Националния стадион “Васил Левски” вместо на предварително обявения стадион “Българска армия”, съобщиха още организаторите.

Пънк рок иконата Иги Поп е роден на 21 април 1947 г. в щата Мичиган. Той е вокал на групата “Студжис” в края на 1960-1970-те години, а от 1977 г. се развива самостоятелно. През кариерата си работи съвместно и с Дейвид Бауи, както и композитора Горан Брегович. Някои групи, които са посочили, че са повлияни от “Иги енд дъ Студжис” са "Секс Пистълс", "Нирвана", "Джой Дивижън", "Депеш Мод", "Найн Инч Нейлс" и много други.

Иги Поп обича да скандализира обществото и да се заема с предизвикателни каузи. Последно се снима с рокля в акция срещу сексизма.

“Ъгли Кид Джо” е американска хард рок група, която е в апогея на славата си в края на 90-те. Успехът за тях идва с песента им "I hate everything about you" (Мразя всичко свързано с теб) и по-късно с кавъра им "Cats in the cradle" (Котки в люлката), чийто сингъл има над 500 000 продажби само в САЩ.

Вече са ясни и цените, на които ще се продават билетите за Sofia Rocks 2012. Двудневният пропуск ще струва между 60 и 120 лева в зависимост от категорията. Първите 1000 пропуска от всяка категория се продават с отстъпка 10 лв. на касите на Еventim.

Билетите влизат в продажба в 9:00 часа на 10 февруари (петък) 2012 година. Първите 20 фена, закупили си пропуски онлайн от Еventim.bg, ще получат по един билет от същата категория като подарък, съобщават още организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт".

Предстои да бъдaт обявени и останалите групи от афиша на София Рокс 2012.

Споделяне

Още от

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?