ИКЕА изтегля от продажба детската люлка заради инциденти

ИКЕА изтегля от продажба детската люлка заради инциденти

ИКЕА изтегля от продажба детската люлка GUNGGUNG заради проблеми с безопасността, съобщиха от фирмата.

Шведската компания приканва всички, които са купили продукта незабавно да преустановят употребата ѝ и да я върнат във фирмения магазин. Стойността на артикула ще им бъде напълно възстановена.

Люлката GUNGGUNG е в продажба на всички пазари на ИКЕА от 1 април 2014 г.

ИКЕА изтегля продукта от продажба след получаването на сигнали за 4 случая в Северна Америка и Европа. Те показват, че приспособленията за окачване на люлката не отговарят на стандартите за безопасност на компанията и създават риск от инциденти.

"Разработваме продукти с цел да стимулираме креативността на децата и естествената им нужда от активни игри. Децата не мислят за своята безопасност, докато си играят. Ето защо ние трябва да се грижим за това, когато създаваме нашите продукти", коментира Синди Андерсен, мениджър на бизнес направление детски продукти в ИКЕА Швеция.

Основен принцип на ИКЕА е да продава само стоки, които работещите, в компанията биха дали на собствените си деца. Въпреки това, понякога са възможни грешки, независимо че продуктите са преминали тестове в съответствие с приложимите стандарти за качество и законовите изисквания.

"Затова и изтегляме от продажба люлката GUNGGUNG, за да предотвратим опасността от други инциденти", коментира Синди Андерсен.

Клиентите могат да върнат продукта срещу пълно възстановяване на заплатената сума във всички магазини на ИКЕА.

Повече информация може да получите на безплатния телефон за връзка с клиенти 0800 45 800.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?