ИКЕА започна производство на защитни средства

ИКЕА започна производство на защитни средства

Най-голямата компания за мебели в света ИКЕА обяви, че е започнала да произвежда защитна екипировка като престилки и маски за лица за болници, които се борят срещу разпространението на коронавируса и цели да увеличи по-нататъшното производство, предаде Ройтерс.

Търсенето на офис мебели е в застой, тъй като много хора работят от вкъщи заради коронавируса, каза пред Ройтерс Хенрик Елм, глобален мениджър по доставките в собственика на марката "Интер ИКЕА груп" (Inter IKEA group).

Нарушенията във веригата за доставки нараснаха, след като коронавирусът се разпространи в Европа и Северна Америка, а неизправностите и затворените граници изиграха ключова роля, заяви той.

ИКЕА обаче беше подготвена и успя да смекчи отрицателното влияние на тези бариери относително добре, частично чрез изпращане на запаси в складове на няколко места, каза Елм в интервю.

Той заяви, че не очаква недостиг на дърво и други суровини. По думите му един от проблемите е намирането на място за съхранение на стоки, които вече се превозват до пазари, където ИКЕА временно затвори много от магазините си.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?