ИКЕА започна производство на защитни средства

ИКЕА започна производство на защитни средства

Най-голямата компания за мебели в света ИКЕА обяви, че е започнала да произвежда защитна екипировка като престилки и маски за лица за болници, които се борят срещу разпространението на коронавируса и цели да увеличи по-нататъшното производство, предаде Ройтерс.

Търсенето на офис мебели е в застой, тъй като много хора работят от вкъщи заради коронавируса, каза пред Ройтерс Хенрик Елм, глобален мениджър по доставките в собственика на марката "Интер ИКЕА груп" (Inter IKEA group).

Нарушенията във веригата за доставки нараснаха, след като коронавирусът се разпространи в Европа и Северна Америка, а неизправностите и затворените граници изиграха ключова роля, заяви той.

ИКЕА обаче беше подготвена и успя да смекчи отрицателното влияние на тези бариери относително добре, частично чрез изпращане на запаси в складове на няколко места, каза Елм в интервю.

Той заяви, че не очаква недостиг на дърво и други суровини. По думите му един от проблемите е намирането на място за съхранение на стоки, които вече се превозват до пазари, където ИКЕА временно затвори много от магазините си.

Споделяне
Още от Бизнес