ИКЕА започва да отдава офис мебели под наем

ИКЕА започва да отдава офис мебели под наем

Шведската мебелна компания ИКЕА ще започне да отдава мебели под наем като част от опитите си да изгради по-щадящ за околната среда бизнес, предаде "Гардиън", цитирана от БТА във вторник.

Компанията обяви, че иска да изпробва идеята да дава под наем офис мебели като бюра и столове на бизнес клиенти, започвайки в Швейцария. В бъдеще този модел може да се приложи и за кухни.

Стратегията е част от усилията на ИКЕА да проектира и продава стоки, които да може да бъдат поправяни, използвани повторно, рециклирани или препродадени, и да рекламира услуги, които удължават живота на даден продукт.

Пред "Файненшъл таймс" Торбьорн Луф, изпълнителен директор на "Интер ИКЕА", която притежава марката ИКЕА, заяви, че компанията обмисля да започне бизнес с резервни части, така че клиентите да могат да заменят компоненти като панти и винтове за мебели, които вече не са налични в магазините на ИКЕА.

Говорител на компанията каза: "Имаме амбицията да вдъхновим и помогнем на хората да играят активна роля в превръщането на кръговата икономика в реалност, което можем да подкрепим, като развиваме нови начини хората да купуват, поддържат и предават продукти."

"На определени пазари като Швейцария проучваме и изпробваме потенциални решения и имаме пилотен проект за проучване на отдаването на мебели под наем, но все още е твърде рано, за да потвърдим как точно ще изглежда това", допълни той.

Споделяне

Още от Бизнес