Икономическият министър с бодра оценка: няма отлив на израелски туристи

Делян Добрев, Сн. БГНЕС

Двайсет и четири часа след кървавия атентат срещу група израелски летовници на бургаското летище икономическият министър Делян Добрев прецени, че отлив на израелски туристи няма. Това се казва в съобщение на икономическото министерство, разпространено след срещата на Добрев с туроператори и хотелиери в Слънчев бряг.

Според бургаски медии, присъствали на срещата, туроператори отчели отказани резервации на израелски граждани. Половината от организираните израелски летовници от днешния полет на туроператора “Ортана”, чийто автобус бе взривен, са отказали резервациите си. Около 15-20% е отливът на туристи от Израел, е отчела и друга туроператорска фирма.

Според Добрев заявки за прекратяване на резервации и отлив на туристи не били много, става ясно от съобщението на МИЕТ. В единичните случаи, когато това е станало, свободната база веднага е била заемана от туристи от други държави. Министър Добрев уточни, че в момента има със сигурност над 1000 почиващи от Израел в Слънчев бряг и днес от Израел се очакват още 12 полета с туристи.

Още 30 минути след атентата е осигурено засилено полицейско присъствие в хотелите, където почиват израелски туристи, каза министър Добрев и запозна летовници, с които се срещна, с мерките, предприети за тяхната сигурност.

Туристите са споделили, че се чувстват спокойни, както и че почивката им е харесала и биха се върнали отново догодина. Те са благодарили за създадената добра организация и за доброто отношение на властите към тях, бодро обясняват от пресслужбата на икономическото министерство.

Споделяне

Още от Бизнес