Икономиите от чистката в здравното ведомство отивали за болницата в Карлуково

Предприетата от здравния министър Таня Андреева кадрова чистка в министерството щяла да спести 200 000 лева от заплати, които щели да отидат за психиатричната болница в Карлуково.

 

Андреева заяви в сряда, че администрацията във ведомството била много раздута и затова е направен нов устройствен правилник, който да отговаря на начина, по който тя и екипът ѝ си представяли дейността на министерството.

 

Въпреки че обясни освобождаването на служители с нуждата от съкращения и преструктуриране в пресцентъра на ведомството са назначени нови трима души, т.е. там намаление на персонала на практика няма. Преди дни двама от служителите на пресцентъра бяха освободени, а третият също подлежи на освобождаване, но е в болнични.

 

“Ресурсът, който ще се спести по груби сметки бил около 200 хиляди лева като фонд "Работна заплата“. Тази година той ще е по-малко, защото остават няколко месеца до края на годината. Сега част от тези пари плюс още 200 хиляди лева, който трябва да намерим, ще отидат за болницата в Карлуково, защото психиатричните болници са тотално изоставени от държавата. Това е единственият начин, по който те биха могли да бъдат поддържани. Само държавата е тази, която има грижа от тях", заяви министърът.

 

По думите на Андреева броят на съкратените е около 20 души.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?