Икономист е новият управител на ВиК Хасково

Икономист е новият управител на ВиК Хасково

Икономистът Борис Бусаров, който няма нищо общо с ВиК сектора, е новият управител на ВиК - Хасково, съобщи "Български ВиК Холдинг", под чиято шапка е водното дружество.

От години водното дружество в Хасково не може да реши проблема с наличието на тежки метали във водата, както и с безводието, което мъчи по-малките населени места в областта.

Борис Бусаров сменя Тодор Марков, който управляваше дружеството от 2015 г. В съобщението не са посочени мотиви за смяната.

Новият управител на ВиК-Хасково има дългогодишен опит в държавната компания "Напоителни системи". ЕАД. Той е започнал работа като специалист "Контрол услуги" в клон Марица през 2012 г. Шест години по-късно става заместник-управител на "Напоителни системи" клон Тополница, а през последната година е бил "Вътрешен контрол" в централно управление на дружеството.

В началото на юни настоящият служебен министър на земеделието Христо Бозуков, под чиято шапка е "Напоителни системи", извади куп нарушения в държавното дружество. Вътрешният контрол в компанията следи да не се допускат нарушения, а ако има такива да бъдат предотвратени.

Борис Бусаров е завършил "Стопанско управление" във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив. То е основано след промените през 1992 г. като Аграрен колеж. Средното си образование новият шеф на ВиК в Хасково е е придобил в Икономическия техникум в Хасково.

Преди да започне работа в "Напоителни системи" Борис Бусаров е бил управител на клон и търговски представител на "Ален Мак" АД - "Евро Съплай" ЕАД и "Саранда" ООД.

Ръководството на "Български ВиК Холдинг" разчита на Борис Бусаров да представи програма за развитието на дружеството, ключови цели за енергийната ефективност, намаляване на загубите и подобряване качеството на предоставяните услуги за гражданите на Хасково.

От новия управител се очаква да изработи и представи публичен план пред обществеността за намаляване на честите аварии, загубите на вода по мрежата и защита на цената на водата, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?