Илчев: Етническия мир се нуждае от непрекъснати грижи

В България още дълго време ще има подобни абсурдни ситуации, и партии, които се възползват от тези кризисни ситуации, коментира председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев.

"Безкрайно съжалявам, че този епизод е на път да се превърне в солидна част от историята на 39-то Народно събрание. Съжалявам за прекалено емоционалните реакции, защото резултатите можеха да бъдат същите, без да бъдат пренатоварени с прекален критицизъм и емоции, каза Илчев, след като Доган заяви, че ще върне своя орден.

"Г-н Доган иска да ни каже, че нищо не става в стерилна среда, вероятно той иска да ни каже, че постиженията в голямата за България тема за етническия мир се нуждаят от непрекъснати грижи, от много премерени стъпки на всички възможни равнища", допълни Илчев.

Ние тук наблюдаваме разгръщането на мотиви, които за предложилият наградата са концентрирани върху научната и професионалната кариера на наградения. Г-н Доган намеква, че безспорно добри кариери от близкото минало вероятно са включвали съмнителни политически услуги и обратното, че хора , които са в политиката, могат да бъдат отличавани без непременно да са били прокурори или професори.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?